sábado, 2 de febrero de 2013

Reflexionant sobre les funcions del museu


Contenidor o contingut

Hem estat vejent  les funcions de museus, les quals son conservar, investigar i difondre o educar.




A classe hem vist un vídeo, per al meu gust molt complet, d’entrevistes a diferents directors de museus  i galeries d’art que explicaven quin nou significat havien de prendre els museus als nous temps.



Segons els entrevistats comentaven que els museus es podies visitar per internet, vore les exposicions a traves d’imatges per un ordinador. Desde el meu punt de vista , aquest servei es molt útil perquè fa que tota la informació circule, es a dir, si jo no puc anar a New York, puc vore la exposició que m’interessa per internet, però per a mi pert tot el sentit, almenys si parlem d’obres artístiques. Per a mi una obra hi ha que veure en directe, connectar amb ella, que es forme un diàleg entre el espectador i l’obra, per a poder entendre-la, observar les textures, en el cas de els objectes prehistòrics, observar els detalls, reflexionar  d’allò que ho fa únic per a estar en un museu.

Deien també que hi ha que buscar una alternativa mes dinàmica en els museus, per tal de competir amb altres activitats que se realitzen en el temps lliure com es el cine, la televisió, el teatre, internet... per tal de fer-ho .més atractiu i que acudisca més gent als museus, buscar les inquietuds i l’interès de la gent.

A classe ha eixit el debat si es deuria de pagar una entrada als museus, ja que esta finançat en fons públics. Generalment es s’estima un preu mòdic, no es un preu excessiu, jo considere que no es mala idea, ja que la gent dona la sensació que quan paga alguna cosa ho valora d’una altra manera que quan es gratuït.



Guggenheim
Una de les entrevistades comentava el  fet de guardar-ho tot dins d’un museu i dels disseny d’aquests recintes. Posava l’exemple del  Guggenheim, el qual es un museu en un gran disseny i es menja l’interès de les obres que apareixen al seu interior. Per a mi un museu ha de ser arquitectònicament atractiu, però quan mes minimalista siga per dins mes sentit tindrà, ja que li permitira que el protagonisme el cobra les obres que apareguin dins


No hay comentarios:

Publicar un comentario