miércoles, 17 de abril de 2013

Reflexionant sobre Arts literàries


Arts literàries





Hem introduït a classe el tema de les arts literàries.

 Hem estat reflexionant sobre com evoluciona el temps a la mateixa vegada que les necessitats també s’interposen, es a dir, vivim a l’era tecnològica, per lo tant les editorials i la manera de publicar els llibres s’ha modificat, ja que antigament els formats era el paper. La edició d’un llibre tenia un cost molt elevat, ja que ho treballava un equip formant per molts professionals, maquetadors, il·lustradors i després s’havien de fer el proves d’impremta, les quals tenien un cost elevat. A l’actualitat, els llibres es creen en format digital, aquest disminueix el cost final de tot el procés tant per a la editoria com per al consumidor.

Com a una nova proposta d’editorial , hem conegut la editorial Traficantes de Sueños, la qual es planteja el futur del llibre en paper i aposta per el llibre en format digital, per poder llegir-lo al ordinador, ebook, epad, etc.
A més hem comentat els drets d’autor i les llicències Creative Commons, les quals no reemplacen als drets d'autor, sinó que es recolzen en estos per a permetre modificar els termes i condicions de la llicència de la seua obra de la forma que millor satisfaça les seues necessitats.

Les línies d’intervenció literàries son:

Possibilitar l’accés (tallers d’escriptura)

Recolzar als creadors (concursos literaris, ajudes per a publicacions, presentacions de llibres…)

Difusió de la creació

Hem vist els projectes de Nou Barri rodat a l’antiga fàbrica de Ciment i el Projecte Piezas rodat a la carcel de Picassent, son projectes que es veu clarament com l’art i la faceta creativa de les persones fa enriquir el desenvolupament. Quan crees obris tots els teus sentits els quals produeixen el plaer i et fa sentir millor.  



El que fa art, no el fa només per a ell, sempre amb el sentiment de fer-lo compartir amb els espectadors,es veu amb la necesitat de fer-lo públic. L'únic que ens fa despegar del refugi en el que vivim els creadors, es el plaer que veu reflexat als ulls dels convidats.
No es un plaer de producció, sino moltes vegades de recepció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario