miércoles, 10 de abril de 2013

El art fa pensar


ARTS VISUALS; ARTS PLÀSTIQUES

El art fa pensar
 

Hem estat parlant avui de les arts plàstiques, des de la seua producció fins a la seua comercialització o difusió. Tot el procés del marxant, dels comissaris, galeristes i totes aquelles figures que fan possible la seua difusió tant per al simple fet de ser exposades les obres per al enriquiment personal del espectador com simplement per a ser exposat com un producte de venta, ja que hi ha que recordar que les obres d’art son un producte de valor per a invertir.

Hem estat reflexionant al voltant de la idea de la relació desde l’animació sociocultural amb les arts plàstiques, ja que no hi ha que oblidar que l’art no es només consum, es un món on tothom pot accedir i enriquir la persona, ja siga creant o com espectador. Moltes vegades les industries de les arts s’obliden que l’art esta carregat de valors i que no es un simple producte, com molt bé deia Toni Puig al vídeo que ens han posat a classe.

 La  feina de la animació sociocultural el seu objectiu ha de ser  potenciar l’accés a la creació i el recolzament als creadors, a través de tallers, beques, concursos, jornades d’encontres dels artistes i dels nous creadors, per tal d’intercanviar idees i propostes  amb la finalitat de fer de l’art un món accessible al públic.  A més de publicitar fires i esdeveniments que moltes vegades la gent que no està involucrada en el món de les arts plàstiques no rep la informació, com ara tenim el cas en València de Russafa-Art, que molta gent de la ciutat no sap que en aquest barri els artistes obrin una setmana les portes dels seus tallers per a difondre la seua obra, conèixer a més gent que puga estar interessada...en definitiva fer que la gent gaudisca de la creació.
 

Desde la difusió, avui a classe he conegut dos projectes molts interesant EART i Liminar.gr, aquest es dediquen a impulsar noves propostes de nous creatius i fan un espai d’opinió i de reflexió viu, en el que la gent opina i escriu de temes originals i novedosos.  Em pareix molt interessant, ja que aquesta plataforma dona peu a que molta gent s’expresse i pot captar l’atenció del públic.
Desde les institucions publiques deurien de facilitar l'accés i que no fora simplement amb interessos consumistes. 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario