viernes, 19 de abril de 2013

L’art pot millorar la qualitat de vida?



Sobre la pel·lícula Los niñós del barrio rojo

Hem vist una pel·lícula Los niñós del barrio rojo, aquest film plasma  com l’art o ser creatiu pot arribar a fer veure la vida des de una altra perspectiva.



 Desde un objetictiu de la càmera fotogràfica els xiquets protagonistes d’aquesta pel·lícula plasmen la seua realitat, la seua visió d’allò que els envolta a la Indià. A través de l'art, els xiquets poden expressar els seus sentiments i la seua creativitat mentre ells desenvolupen destreses per al pensament crític. Quan la fotògrafa que els esta ensenyant els dóna materials per a l'art, ells necessiten descobrir i experimentar sobre què poden fer amb eixos materials. Per això és que és tan important que l'art siga lliure.

Hem estat debatent si l’art millora la qualitat de vida, jo pense que si, a aquests xiquets no els ha millorat la realitat social en la que viuen, però si que els ha permès expressa-ho d’una manera creativa i personal, deixar fluir les emocions i interpretar els seus pensaments a través d’imatges fotogràfiques. Es podia apreciar clarament que mentre estaven fent fotografies estaven gaudint i aprenent.

Durant el seu aprenentatge, els xiquets van tindre accés a un món més enllà dels murs del barri Rojo i van poder fer fotos d'escenes del carrer, del zoo, la platja. 


El arte es el placer de un espíritu que penetra en la naturaleza y descubre que también ésta tiene alma.
Auguste Rodin

No hay comentarios:

Publicar un comentario