viernes, 29 de marzo de 2013

Reflexionant al voltant de la música


Tema la música

Hem iniciat el tema de la música, que es troba dins de les arts.


 Hem estat comentant  com s’impulsa  la seua promoció als espectadors, es a dir, el procés de fer concerts, espectacles, com graven els Cds, etc. També hem comentat la difusió i el paper de l’animador sociocultural, el qual també pot arribar a formar part d’un equip d’una productora.  Per exemple podria despenyar la feina de difondre la noticia d’alguna inauguració de algun espectacle a traves d’events, e-mails, cartelleria....  La intervenció de la difusió també te la funció del recolzament a l’accés a la creació i  el recolzament als creadors. Dins del recolzament estarien les beques als creadors, concursos, premis, finançament per tal de ajudar a impulsar aquesta expressió artística ...

 La musica es l’art de combinar els sons i els silencis, al llarg d'un temps, produint una seqüència sonora que transmet sensacions agradables a l'orella, per mitjà de les quals es pretén expressar o comunicar un estat de l'esperit

Una companyia discogràfica, és una empresa que es dedica a realitzar gravacions de música, així com la seua comercialització i distribució. Algunes d'estes companyies tenen els seus propis estudis de gravació i professionals per a buscar el millor so en la gravació d'un disc com a productors discogràfics. A més s'encarrega de produir artistes de qualsevol gènere musical, llançar nous cantants, proporcionar el que és necessari com la producció de videoclips, CD, la promoció en la ràdio, recentment descàrregues de cançons, realitzar concerts, entre altres coses més.

Els contractes firmats amb els intèrprets generalment són per a produir 5 discos, si este té un bon exercici en la venda dels seus àlbums i singles aleshores el contracte es renova, sempre que estiguen d'acord ambdós parts. Si per alguna raó no vol seguir i decidix canviar de discogràfica sense que haja caducat el seu anterior contracte,  la discogràfica procedix a posar una demanda al·legant Incompliment de Contracte, la qual cosa s'arregla generalment amb el pagament d'una certa quantitat de diners, obligant l'artista a què seguisca amb la discogràfica, o l'anul·lació del contracte.

My space també es una ferramenta de difusió, es a través de internet, i es una mena de mostra d’allò que estan creant els grups musicals.



VIES DE FINANCIACIÓ

Hem estat comentant les vies de financiació  Una de les financiacions , es una plataforma online de suport de projectes creatius basada en el model crowdfunding. Una nova forma d'entendre i recolzar la creativitat.
El Crowdfunding, significa finançament col·lectiu, microfinançament, micromezcenazgo... Bàsicament és una xarxa de persones que amb xicotetes aportacions fan possible que es duga a terme un projecte. No tenen per què ser projectes culturals y/o socials, sinó que també és una via per a xicotetes empreses o negocis.

Una altra manera es l'autofinanciació, les subvencions...

LA MUSICA EN VALENCIA

La música té una identitat marcada en la cultura valenciana, perquè actualment en la província de València hi ha més de 315 societats musicals compostes per bandes simfòniques, bandes juvenils, infantils, corals i escoles de música que impartixen ensenyances de totes les matèries i instruments. Milers de persones giren entorn d'elles: músics, professors, familiars, socis, aficionados... Eixa és la realitat musical dels pobles valencians: un fet cultural propi que els dife­rencia i enriquix


No hay comentarios:

Publicar un comentario