sábado, 23 de marzo de 2013

Tema de les arts: TEATRE


Tema de les arts: TEATRE

El teatre forma part del grup de les arts escèniques. El seu desenrotllament està vinculat amb actors que representen una història davant d'una audiència. Este art, per tant, combina diversos elements, com la gestualitat, el discurs, la música, els sons i l'escenografia.

El teatro no se hace para cantar las cosas, sino para cambiarlas.
Vittorio Gassman

D'altra banda, el concepte de teatre s'utilitza per a anomenar al gènere de la literatura que comprén aquells textos pensats per a la seua representació en escena, i també a l'edifici on es representen les peces teatrals.
Les companyies de teatre generalment comencen formant-se com a associacions, i es converteixen en S.L i poques son S.A, com es per exemple la companyia de teatre Focus.

Hem estat comentant que com a figures d’animadors socioculturals ens interessa la part de la difusió. Les companyies de teatre, la part de la gestió, pot incloure la figura del TASOC, per a procurar que es cree una interacció entre el públic i l’obra. Aquest procés sempre pensat des de una perspectiva atractiva i interessant per als diferent s segments de públic

Hem estat parlant de com es produeix un espectacle teatral i em comentat la figura del productor i  d’aquell que contracta el producte. El producte generalment esta fixat per un caché, això significa que independentment dels espectadors que acudeixen a veure l’obra o comprar l’entrada, s’ha pagat un preu fixe a la companyia.
Un productor ha de tindre coneixements d'empresa, d'administració i gestió comptable, màrqueting, llum, so, maquillatge, però no és una persona que haja de dirigir l'espectacle, perquè per a això ja hi ha el cridat director artístic, que configura eixa idea, encara que d'alguna manera, sí que és la persona que esta coordinant tots els elements que inclou eixe projecte.

No hi ha  dubte que el productor és bàsicament qui aconsegueix els recursos necessaris. Si les seues tècniques de comunicació no són les adequades el seu treball tindrà un rendiment inferior. És cert que han d'estar dotats de diverses disciplines però sens dubte el treball de comunicació i intercomunicació són imprescindibles. És important per a un productor entendre que esta treballant amb un equip creatiu amb les seues peculiaritats humanes i tècniques pel consegüent el saber escoltar és un element bàsic per a poder lluitar i tirar endavant l'objectiu principal que és la producció teatral. També és bàsic que un productor tinga la idea que vol representar clara i per a així poder-ho transmetre sense dificultat.

També trobem el teatre al carrer, el qual té una finalitat més popular.


Algunes companyies fan la mateixa obra en dos dimensions i per lo tant en diferent caché , ja que s’ha d’adaptar a l’espai del teatre. 

Aquest video, explica molt bé les parts que te un teatre:


No hay comentarios:

Publicar un comentario