jueves, 14 de marzo de 2013

Tema :Audiovisuals

Al voltant del Tema Audiovisuals


Em introduït el tema de les arts audiovisuals.

Llenguatge audiovisual és tota aquella comunicació que transmetem a través dels sentits de la vista i de l'oïda. El tema audiovisual és considerada un art en la publicitat, el periodisme, la televisió, el cine i ara inclús en la web. El llenguatge audiovisual pot ser des d'una imatge estàtica a una dinàmica i inclús un so. Amb tot açò ens comuniquem amb un receptor (aquell que escolta o observa) .

Em estat parlant dels Tipus de plans que es poden fer técnicament i la seua denominació. Ens han explicat el significat de cada un d'ells.

Gran pla general El Gran pla general o Pla general llarg (P.G.L.) mostra un gran escenari o una multitud. La persona no està o bé queda diluïda en l'entorn, llunyana, perduda, xicoteta, massificada. Té un valor descriptiu i pot adquirir un valor dramàtic quan es pretén destacar la soledat o la menudesa de l'home davant del mig. Arreplega la figura/s humana/s en contextos tan amplis en els que es perd la figura o el grup. Es dóna així més rellevància al context que a les figures que es graven.



Pla americà El Pla americà (P.A.) , o també denominat 3/4, o pla mig llarg, retalla la figura pel genoll aproximadament. És òptim en el cas d'enquadrar a dos o tres persones que estan interactuant. Rep el nom de "americano" pel fet que este pla va aparéixer davant de la necessitat de mostrar als personatges junt amb els seus revòlvers en els westerns americans.


Pla mig El Pla mig (P.M.) retalla el cos a l'altura de la cintura. Es correspondria amb la distància de relació personal, distància adequada per a mostrar la realitat entre dos subjectes, com és el cas de les entrevistes.

El Pla mig curt (P.M.C.) captaria el cos des del cap fins a la mitat del pit. Este pla ens permet aïllar una sola figura dins d'un requadre, i descontextualitzar-la del seu entorn per a concentrar en ella la màxima atenció


Primer pla El Primer pla (P.P) , en el cas de la figura humana, arreplegaria el rostre i els muscles. Este tipus de pla, igual que el Pla detall i el Primeríssim primer pla, es correspon amb una distància íntima, ja que serveix per a mostrar confidència i intimitat respecte al personatge.


El Primeríssim primer pla (P.P.P.) capta el rostre des de la base del mentó fins a la punta del seu cap. També dota de gran significat a la imatge


Els plans anteriors poden variar segons els elements següents: 

Angulacions de la cambra * Normal: l'angle de la cambra és paral·lel al sòl. * Picat: la cambra se situa per damunt de l'objecte o subjecte mostrat, de manera que este es veu des de dalt.
Contrapicat: oposat al picat. * Nadir o Supina o Contra Picat Perfecte: la caméra se situa completament per davall del personatge, en un angle perpendicular al sòl. * Zenital o Picat perfecte: la cambra se situa completament per damunt del personatge, en un angle també perpendicular


Ens han posat la pel·licula "Ciudad de Dios" ens mostra molts pans i molts exemples que hem narrat anteriorment. Es una gran história ja que mostra el realisme social del Brasil


No hay comentarios:

Publicar un comentario