viernes, 30 de noviembre de 2012

Reflexionant sobre l’impacte econòmic que suposen les activitats culturals



Reflexionant sobre l’impacte econòmic que suposen les activitats culturals



Aquesta setmana hem fet l’examen de la primera avaluació, però hem començat a introduir nous temes per a la assignatura de Animació Sociocultural. Entre altres coses hem estat parlant de sobre l’impacte econòmic que suposen les activitats culturals.

Aquestes activitats generen molts llocs de treball al seu voltant, per a sector d’hostaleria, turisme, per al xicotet comerç, etc. Però l’error és pensar que tan sols aquest tipus d’activitats (teatre, musicals, macrofestivals, fires....) que es creen per a una difusió de masses, que només tinga un caràcter o finalitat simplement econòmica, ja que hem de recordar que estan carregades de símbols, valors, de tradicions. Quan acabes de vore l’espectacle, d’escoltar la música, també t’ha d’aportar per al creixement personal de cada persona, fer-te reflexionar, valorar, per a poder ser més crític i enriquir el bagatge de cadascú.

 Com és el cas per exemple dels concerts de dolçaina i tabalet, que mai s’haguera pogut imaginar ningú que es poguera manifestar aquesta música al Japó, però no només és música sinó que hi ha una història que arrastra una sèrie de valors, símbols, caràcter i força, el qual no s’ha d’oblidar en la seua difusió, i s’ha de saber transmetre als espectadors.

A més, a classe em estat llegint uns articles sobre aquest tema, per exemple a Salamanca en cultura tingueren un gasto directe de 158.301.697 € , es a dir que meneja molts diners la cultura per la compra i el lloguer dels recursos (productes, serveis, treball, etc.) que són utilitzats en l’activitat cultural.
Per tant, considere que aquestes activitats menegen la economia, i afavoreixen indirectament a altres sectors favorablement, i per damunt de tot enriquiqueix  personalment l’educació de la societat.


La cultura atrau :

 Es una pintura del pintor Genovés

Cambiant de tema, a classe de expresió corporal, hem fet un altre exercisi del record, per tal de començar a introduïr el tema del teatre oprimit.
 Hem fet grups, i hem seleccionat una història, la qual era el fet  més significatiu d'una persona al llarg de la setmana. Aquesta vivència de la companya l'anem a interpretar els membres del grup.

El teatre de l’oprimit ens acosta a la revolució total, ja que provoca una revolució al nostre interior, i ens prepara per la revolució col·lectiva” Sanjoy Ganguly.



No hay comentarios:

Publicar un comentario