miércoles, 24 de octubre de 2012

Reflexionant sobre els videos


El darrer dia a classe, estiguérem repassant els conceptes de democratització cultural i de democràcia cultural.
Seguidament vegerem un  vídeo sobre la colonització dels espanyols a Guinea. Sincerament mai havera pogut veure mes clar en un vídeo com la cultura ( llengua, simbols, balls, tradicions, valors, religió…) pot tindre tant de poder per a canviar els valors de una  un població. Imposaren la llengua del  espanyol, deien que havien “ Españolizar”, la religió, els nuclis familiars també crearen unes estructures que adoptaven les característiques dels espanyols...
 Les ferramentes que tenien per a apoderar-se del territori de Guinea i extrauré la seua cultura era al·lucinant, els tractaven com si foren salvatges i estigueren “ educant-los”.
  Abans de plantejar-me tots aquests temes sobre la globalització i la  política cultural, pensava que només els dines  ( Estats Poderosos) era el que feia menejar tots els ciments de les cultures més primitives o autonòmiques i les enderrocaven, però ara veig que la cultura, te un contingut tant fort que també pot ser l’eina per a l’ajudar a destorçar-la.

A continuació, ens han posat un altre  vídeo, del poc que hem pogut veure, parlava de les diferents llengües de Méxic, les quals moltes d’elles estan desapareguent perquè no s’usen o perquè simplement al poder polític no li interessa conservar-les.





No hay comentarios:

Publicar un comentario