sábado, 27 de octubre de 2012

Agents de l’acció cultural


Agents de l’acció cultural

Aquestos dies hem estat estudiant els agents que gestionen l’accio cultural.

Aquest són els agenst públics  ( estat, comunitats autònomes, diputacions, municipis, organismes internacionals...) . La seua finalitat es  proporcionar un major benestar social a tots els ciutadans per igual, encara que pot estar enfocat un servici a un col·lectiu que necesite més recolzament i així aconseguir un major desenvolupament cultural en el  territori.

Seguidament tenim els agents privats (empreses ) d’animació i gestió cultural, empreses culturals especialitzades ( S.L) en teatres, musica, editorials, i després estan les empreses les quals no estan especialitzades però promouen events culturals, com per exemple el Corte Ingles que promociona exposicions.

Després teníem les entitats sense ànim de lucre (Associacions i fundacions), les quals no obtenen benefici. Deurien de regir-se per els mateixos principis bàsics que regules l’actuació publica, els quals he anomenat anteriorment, es a dir proporcionar un benestar social per a un major desenvolupament cultural.

Les associacions tenen que estar compreses mínim per tres persones que pretinguen la mateixa finalitat (defensar la tradició cultural, defensa d’un barri ...), aquests redacten uns estatuts i es registren per tal te tindre una forma jurídica. Els beneficis que obtenen els tornen a invertir en els servicis de la associació, per tant es sense ànim de lucre.

En la fundació,  es junten diners per a uns fins, també es creen uns estatuts. Els patrons (inversors principals), son els que van a gestionar en funció dels seus fins, es menys democràtica que una associació. No tenen anim de lucre.


Hem de fer un treball sobre algun agent cultural, el meu grup hem elegit la Fundació Bancaixa, la qual es sense anim de lucre, i estem investigant sobre quines activits promouen i quines son les seues finalitats.



A la classe de expresió corporal, ferem un exercici que m'agrada molt,era de recordar tot el que haviem fet durant el dia. Recordar sabors, olors, imatges, fer un recorregut mental desde el moment que ens haviem despertat, i quedar-nos en el més agradable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario