domingo, 20 de enero de 2013

Guia a la València Barroca i al Cabañal

Ruta a la València Barroca - Cabañal

Per al tema del patrimoni al final la classe ens hem decidit per fer una ruta de la València Barroca per als alumnes de la E.S.O, i una altra del Cabanyal per a la nostra classe.

 Ens hem dividit en dos grups, i cada un estem fent la preparació de la eixida.

Jo  estic en el grup de la ruta de la València Barroca, la qual la veig molt interessant, ja no només, per tota la ornamentació tan caracteristica de l'època, si no per tot el contingut d'emocions, intensitat, presió per traure el sentiment que es denota a aquesta época.

Es busquen els models de la naturalesa, sense procedir a la seua idealització, inclús arribant al naturalisme, la preocupació per la representació de l'estat psicològic, dels sentiments (dolor, alegria) , etc. En no poques ocasions la llum es posa al servici del realisme. - Predomini del color sobre el dibuix. En els grans mestres les taques són les definidores de les formes



El Barroc serà utilitzat com a argument convincent del poder, com a mitjà d'expressar el triomf de l'Església, de la monarquia absoluta, la qual cosa es reflectix en les característiques de les obres

Per a fer la guia del barroc, estem fent una selecció de monuments que ens interessarien recalcar. Estem també documentant-nos de l'època, a nivell artistic, d'història, a nivell literari, etc. Tot aço ens servira per tindre un bagatge, per poder saber de que estem parlant.

També estem preparant les dinàmiques que realitzariem, però per ara ho tenim tot esboçat, ja que necesitem documentar-nos per poder posar-mos a organitzar la guia.

Com del Cabanyal, no tenia massa coneixents he buscat informació per saber un poc la història d'aquest barri. He trobat aquest video que ho explica tot molt bé.



No hay comentarios:

Publicar un comentario