Esta setmana estem preparant el muntage d'una exposició de joguets adaptats per a discapacitats visuals, motor i cognitiu, que han elaborat els nostres companys de TASOC de semipresencial.
La classe s'ha dividit en quatre grups, uns preparem la decoració de la sala ( que serà a la biblioteca de l'institut) i un catàleg en que mostrarem el material, altres estan preparant la didàctica, altres els textos i altre grup acaba de retocar els joguets per a poder mostrar-los.
Em sembla molt interessant aquest projecte, perqué son joguets molt funcionals i molt creatius dedicats a aquestos xiquest que també tenen el dret a poder jugar, però necessiten que els jocs estiguen acondicionats per a ells , per a que també puguen tiendre el plaer de jugar.
Entre tota la classe, estem posant totes les idees en comú, i considere que el treball en grup esta seguent molt cooperatiu. Es nota un ambient molt motivador i la gent esta posant-li ganes i il·lusió per a que la exposició ixca el millor possible.
Entre els joguets trobem un tres en ratlla per a discapacitat visual, un dominó, un troba la parella, un bingo.... tots en una finalitat didactica.
"El derecho a jugar fue reconocido por primera vez el 20 de noviembre de 1959, cuando la Asamblea General de las Naciones Unidas aprobó la Declaración de los Derechos del Niño. Treinta años más tarde se aprobó la Convención de los Derechos del Niño, que recoge el derecho al juego en el artículo 31. Concretamente, reconoce “elderecho del niño al descanso y el esparcimiento, al juego y a las actividades recreativas propias de su edad y a participar libremente en la vida cultural y en las artes”.
A la classe d'expressió coorporal vingueren companys de Portugal. Ferem disferents dinamiques en ells, de presentació i el de l'espill.
També ferem la representació de diferents escenes de teatre oprimit que treballarem a les darreres sessions.
No hay comentarios:
Publicar un comentario